fredag 20. mai 2011

Grillet asparges med chilidressing og pecorino.


Ja, dette er tingen. Det kan du stole på.
Fyr opp grillen eller grav fram grillpanna fra kjøkkenskapet.
Den britiske aspargessesongen er kort, men ikke så kort som den norske. Nytt på, nytt på! Eller kom til Cambridge, jeg kunne lage dette dagen lang. Startet en aspargeskafé, kun åpen seks uker i året.

Klikk på etiketten "asparges" til høyre i vinduet for å se flere oppskriften med vårens vakreste grønnsak. Mer er det ikke å si om (grønn)saken.

Grillet asparges med chilidressing og pecorino
fra Jamie Magazine nr. 18
2 porsjoner, som tilbehør til hovedrett

450 g asparges
2 ss extra virgin olivenolje
1/2 chili, finhakket
saften av 1 sitron
25 g pecorino

Lag dressingen ved å blande sammen 1 ss av olivenoljen, hakket chili, sitronsaft og en dæsj nykvernet pepper. Brekk av den nederste, treene delen av aspargesen. Varm opp grillpanna (ev. vent til grillen er skikkelig varm) på sterk varme, bland aspargesen med resten av olivenoljen, og grill dem i ca. 5 minutter, til de er passe møre. Dryss revet pecorino over, og server.

Ingen kommentarer: